Zokni Csereprogram a Kossuth Rádióban

A Zokni Csereprogram futótűzként terjedő híre a Kossuth Rádió Trendidők című műsorában is helyet kapott. Csányi Zoltánt, a Zokni Csereprogram ötletgazdáját és a hdiShop.hu webáruház tulajdonosát interjúvolták meg a műsorban.

Hogyan működik maga a folyamat? Tényleg annyi dolgom van, hogy összegyűjtöm a már elhasznált, lyukas vagy rossz minőségű  zoknikat, bedobozolom, elküldöm Önökhöz és vége?

Csányi Zoltán: Tulajdonképpen ez a feladat első része, utána amikor megérkezik hozzánk a zokni, akkor mi azt lemérjük, és súly alapján kedvezményt biztosítunk új zokni vásárlására – ezt a kupont visszaküldjük a doboz tartalmában megjelölt e-mail címre.

Akkor ez az jelenti, hogy kapok egy kupont, amivel minden egyes zoknit árusító üzletben vagy bármilyen textil üzletben olcsóbban kaphatok zoknit, vagy ez mondjuk egy adott áruházláncra vonatkozik?

Cs. Z.: Egyszer még egy is megtörténhet, hogy így lesz, de jelenleg mivel mi vagyunk a Zokni Csereprogram ötletgazdái és egyenlőre csak a saját cégünk nevében tudok nyilatkozni, így egyenlőre a mi webáruházunkon keresztül lehet beváltani azokat a kuponokat, amiket kiküldünk a kedves zokni beküldőknek.

És egyébként ez egy nonprofit kezdeményezés?

Cs. Z.: Teljesen nonprofit kezdeményezés, ugyanis gyakorlatilag az összegyűjtött zoknik amik az első körben össze fognak gyűlni, és ugye elszállítjuk a feldolgozásra, mi is és a feldolgozó is bevállalta, hogy ez teljesen nonprofit. Most egy kísérlet címén fogjuk feldolgozni. A rendszer sikeres működéséhez nagyon sok jó emberre van szükségünk, akik ezt pozitívan fogadják – ami az eddig tapasztalat is. Ahhoz hogy valóban sikeresek legyünk, szállítópartnerekre és egyéb szponzorokra van szükségünk, hogy nyereményjátékot tudnának szponzorálni, hogy még izgalmasabb, még érdekesebb legyen maga az egész program. Utólag szeretnénk erről beszámolni azoknak az embereknek, akik kapcsolatban lesznek velünk, magyarán akik részt vettek a programban.

Miért pont zoknik? Ezt lehet a legjobban újrahasznosítani? Ebben van a legnagyobb mennyiségű nyersanyag?

Cs. Z.: Mindig zavart, amikor kidobtam a saját zoknimat, és mindig foglalkoztatott az, hogy hogyan lehetne ezt újrahasznosítani. Így jutottunk el oda, hogy próbáljuk meg a zoknit újrahasznosítani.

Mi lesz az újrahasznosított zokniból?

Cs. Z.: Feldolgozódik, szigetelőanyag lesz belőle, továbbá a színes zoknikból ökolábtörlőt fogunk készíteni, és még további ötleteink is vannak.

Van-e folytatás tervben? Tehát ugyanez bármilyen más ruhaneművel vagy nagyobb méretekkel?

Cs. Z.: Amennyiben sikerül az első zokni csereprogramot sikeresen lezárni június 30-án, akkor szeretnénk folytatni fehérneműkkel.

Te is a lelkeden viseled az elhasznált zoknijaid sorsát? Vagy csak szeretnéd “levásárolni” az elhasznált zoknijaid értékét? A https://zoknicsere.hu oldalon mindkettőre megoldást találsz.

Zokni Csereprogram a Kossuth Rádióban
Scroll to top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com