Környezettudatos webshop program

Mit kell tudni erről a programról?

  • Minden olyan tevékenység egy e-kereskedő részéről ami tudatosan a környezetszennyezés csökkentése érdekében történik dicséretes cselekedet. A környezetszennyezés csökkentése érdekében számos lehetősége van egy kereskedőnek.
  • Számos jó példa van arra, hogy a kereskedő abban a dobozban amiben a gyártótól megkapta a terméket küldi tovább a vásárlói számára a rendeléseiket. Ezzel a egyszerű cselekedetével máris egy nagy lépést tett a környezetünk szennyezésének csökkentése érdekében. Újra hasznosította a csomagolóanyagot.
  • Ez a mozzanat a Zokni Csereprogram kereteiben még egy fokozattal bővül amikor a vásárló az így megkapott rendelésének dobozában tudja visszaküldeni a lyukas, páratlan kimosott zoknikat ( ebben a folyamatban, már harmadjára utazik ugyanaz a doboz ).
  • Egyik alapvető követelmény ma már egy e-kereskedő számára is hogy szelektíven gyűjti a telephelyén képződő hulladékot. Úgy mint konyhait (ennek egy része komposztálható), papír, műanyag, üveg, nyomtató patronok, elemek, izzók stb...
  • A környezettudatos gondolkodásban és cselekvésben nem a mennyiség számít, hanem a szellemiség. Nagyon kedves példája ennek a szomszéd néni, aki veszi a fáradságot és az 1 db izzót vagy elemet is elviszi a gyűjtőhelyekre és nem dobja a kommunális hulladék közé.
  • A használt zoknik gondozói magukat többszörösen érezhetik környezettudatosnak, mivel nem csak a csomagolóanyagokat hasznosítják újra, hanem a begyűjtött zoknikat is.
Scroll to top