16 kg használt zoknit gyűjtött össze egy lelkes anyuka 3 év alatt a családjában

Rekord mennyiségű zokni 1 családtól!

Új rekord született az egy családban összegyűjtött zoknik mennyiségében Történt ugyanis, hogy egy megyei jogú városban egy lelkes anyuka összefogta a családot a kimosott, lyukas zoknik gyűjtésére és szinte az elsők között csatlakoztak 3 évvel ezelőtt a programunkhoz. Bár a gyűjtés részleteit és a szervezést nem ismerjük, de a kitartás az mindenképpen dícséretes.

Amit tudunk, hogy 3 évig szorgalmasan gyűjtötték a zoknikat az egész családban, majd nemrég elküldték a nem kevesebb mint 16 kg zoknit.

Nagyon szépen köszönjük a kitartást és ezt az elkötelezettséget, hogy a közel 1.000 pár zokni gyűjtését megszervezték és lebonyolították. Azért merjük mondani, hogy közel 1.000 pár zoknit gyűjtöttek, mert 1 kg zokni az kb 50 pár. Ez közepes vastagságú és közepes méretű zokniból adódik össze. Ebben a hatalmas csomagban viszont sok-sok gyermek zokni is volt így zokni prok, vagy páratlanságokból adódik ez az 1.000 pár, ami nem tűnik irreálisnak. Bár nem számoltuk, meg 🙂

Zokni csereprogramunkat 2014- ben azzal a céllal hívtuk életre, hogy az elhasznált, páratlan, de kimosott zoknik ne kerüljenek a szemétbe, hanem valamilyen formában újra visszakerüljenek a mindennapi életünkbe. Az első perctől kezdve azt is tudtuk, hogy ezt a tevékenységet csakis nonprofit formában fogjuk szervezni és a környezet tudatosságot szeretnénk erősíteni így azoknál a családoknál akik csatlakoznak. A program az első perctől kezdve sikerrel indult és küldték, hozták a zoknikat a csatlakozott családok, cégek, iskolák. Így elég hamar az is megfogalmazódott, bennünk, hogy milyen szép is lenne legalább minden magyar polgártól csak akár 1 pár zoknit sikerülne begyűjteni az évek folyamán ( ez a közel 10.000.000 pár zokni olyan 200 tonna súlyú lenne, ebből most léptük át a 7 tonnát. Ebből is látható, hogy ez a 16 kg zokni is milyen fontos e nemes cél eléréséhez.

16 kg használt zoknit gyűjtött össze egy lelkes anyuka 3 év alatt a családjában
Scroll to top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com